Технология:  Брунело ди Монталчино Асунто Тоскана. Характерно червено вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Лозята са 30 годишни и разположени над 500 метра наморска височина. Дълго узряване, което протича в иноксови съдове за 25-30 дни, с лек периодичен “Батонаж” и  контакт с ципите за по-дълъг период. След бутилиране виното отлежава за 30 месеца в нови  Френски дъбови бъчви и задължително стои в бутилка минимум 6 до 9 месеца преди да се появи на пазара. Виното получава заветните 100  точки от един от най-популярните винени критици James Suckling и 90 точки. Виното е реколта 2013, има голям потенциал за развитие в бутилката. Виното е бутилирано с коркова тапа.

Сортове: 100% Санджовезе Росо , реколта 2013. Типично вино от Тоскана в категория Super Tuscan. Санджовезе Росо oбозначава , че сорта е разпознаваем само в тази под -апелация на Тоскана.

 

Вкусови качества: Вино с гранитно-рубинен цвят, аромати на горски плодове, вишна, черен шоколад, табако и кожа, а на финала се долавя лека ванилия с балсамови нотки. Вино с балансирани танини и интензивен рубинен цвят.

 

Регион: Монталчино, Сиена, Централна Италия.

 

Подходящо в комбинация: Брунело ди Монталчино Асунто Тоскана е изключително стилно Италианско вино от категория – Super Tuscan, подходящо с всякакви гриловани меса – стекове, рагу и дивеч. Може да споделите това хубаво вино и с плато от твърди зрели сирена.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 20 -23 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне час – два преди консумация с цел отваряне потенциала на виното. Консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Брунело ди Монталчино | Асунто | Тоскана“