Технология: Брунело ди Монталчино Асунто Тоскана. Характерно червено вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Лозята са 30 годишни и разположени над 500 метра наморска височина. Дълго узряване, което протича в иноксови съдове за 25-30 дни, с лек периодичен “Батонаж” и контакт с ципите за по-дълъг период. След бутилиране виното отлежава за 30 месеца в нови Френски дъбови бъчви и задължително стои в бутилка минимум 6 до 9 месеца преди да се появи на пазара. Виното получава заветните 100 точки от един от най-популярните винени критици James Suckling и 90 точки. Виното е реколта 2013, има голям потенциал за развитие в бутилката. Виното е бутилирано с коркова тапа.
Регион: Монталчино, Сиена, Централна Италия.
Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 20 -23 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне час – два преди консумация с цел отваряне потенциала на виното. Консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества.
Отзиви
Все още няма отзиви.