Технология:  Брунело ди Монталчино Белариа Тоскана е прецизно направено червено Италианско вино от региона на Монталчино. Гроздобера се извършва основно на ръка. Лозята са 30 годишни и разположени на 480 метра наморска височина. Те са в категоризация DOCG.  Първична ферментация в иноксови съдове за около 25 дни, в контакт с ципите за по-дълъг период. След бутилиране виното отлежава за 26 месеца във Френски и Словенски дъб задължително стои в бутилка 3 месеца преди да се появи на пазара.  Виното е реколта 2016, има голям потенциал за развитие в бутилката. Задължително е реализирането му на пазара 5-6 години след актуална реколта. Произвеждат се около 5500 бутилки на година.

Сортове: 100% Санджовезе Гросо , реколта 2016. Характерен сорт за Тоскана  Санджовезе Гросо е сорт е разклонение на сорта Санджовезе и само в тази апелация на Тоскана го отглеждат местните производители.

 

Вкусови качества: Вино с плътен рубинен цвят, аромати на горски плодове, костилка от череша, черен шоколад, табако и кожа, а на финала се долавя лека ванилия с балсамови нотки и минералност. Вино с балансирани танини и интензивен рубинен цвят.

 

Регион: Монталчино, Сиена, Централна Италия. Регион популярен с първта категоризация DOCG някога давана в Италия и изтънчените си червени вина.

 

Подходящо в комбинация: Брунело ди Монталчино Белариа Тоскана е изключително Италианско вино, подходящо с всякакви гриловани меса – стекове, рагу и дивеч. Може да споделите това хубаво вино и с плато от твърди зрели сирена.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 20  градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне час – два преди консумация с цел отваряне потенциала на виното. Може да декантирате. Консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Брунело ди Монталчино | Белариа | Тоскана”