Технология: Брунело ди Монталчино Белариа Тоскана е прецизно направено червено Италианско вино от региона на Монталчино. Гроздобера се извършва основно на ръка. Лозята са 30 годишни и разположени на 480 метра наморска височина. Те са в категоризация DOCG. Първична ферментация в иноксови съдове за около 25 дни, в контакт с ципите за по-дълъг период. След бутилиране виното отлежава за 26 месеца във Френски и Словенски дъб задължително стои в бутилка 3 месеца преди да се появи на пазара. Виното е реколта 2016, има голям потенциал за развитие в бутилката. Задължително е реализирането му на пазара 5-6 години след актуална реколта. Произвеждат се около 5500 бутилки на година.
Регион: Монталчино, Сиена, Централна Италия. Регион популярен с първта категоризация DOCG някога давана в Италия и изтънчените си червени вина.
Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 20 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне час – два преди консумация с цел отваряне потенциала на виното. Може да декантирате. Консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества.
Отзиви
Все още няма отзиви.