Технология:  Бруна Тоскана Росо Белариа е регионално вино за региона на Монталчино. Гроздобера се извършва основно на ръка. Те са в категоризация IGT.  Ферментацията  протича в иноксови съдове за 12-18 дни, с периодичен “Батонаж” .  След това виното отлежава за период от 12 до 18 месеца в използвани Френски дъбови бъчви. Виното е реколта 2016 и  има голям потенциал за развитие в бутилката. Виното е бутилирано с коркова тапа. Произведени са само 3000 бутилки.

Сортове:  60% Санджовезе Гросо , Каберне Совиньон и Мерло от реколта 2016. Санджовезе е най-разпространеният червен сорт грозде в Италия особенно в Тоскана. Устойчив сорт предпочита топли дни , Каберне и Меро са характерни за Бордо-Франция, от където и произлизат. Типично вино от Тоскана.

Вкусови качества: Вино с рубинен цвят, аромати на малки горски плодове, вишна, черен шоколад, табако,кожа и балсамови нотки. Вино с балансирани танини.

 

Регион: Монталчино, Сиена, Централна Италия.

 

Подходящо в комбинация: Бруна Тоскана Росо на Белариа Тоскана е приятно Италианско вино, подходящо с типична паста Пичи от Тоскана с рагу и дивеч. Може да споделите това хубаво вино и с плато от твърди зрели сирена.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 20 -23 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне час – два преди консумация с цел отваряне потенциала на виното. Консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Бруна Тоскана Росо | Белариа | Тоскана”