Технология: Бордо Кларендел на Кларанс Дилон е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера тук задължително се извършва единствено и изцяло на ръка. При това вино гроздобера е в края на август – реколта 2012. Дълго узряване, което протича в иноксови съдове. Всички сортове се развиват по отделно и отлежават за 12 месеца в нови дъбови бъчви. След което се купажират. След бутилиране виното стои за определен период в покой в избата. Кларанс Дилон препоръчват това вино да консумираме в годините след 2020. Виното има голям потенциал за развитие в бутилка.

 

Сортове: Изтънчено Френско вино с гранитно-рубинен цвят. Трите сорта са характерни и създадени във Франция. В зависимост от под-апелцията е различно и процентовото присъствие на трите сорта. Региона е все признат от всички винени критици.

 

Вкусови качества:  Изтънчено Френско вино с гранитно-рубинен цвят. На нос е сложно с аромати на зрели плодове и елегантни танини. На небцето киселинността е открита и овладяна. Това Бордо Кларендел на Кларанс Дилон има потенциал за развитие от осем до десет години от актуалната му реколта.

 

 Регион: Bordeaoux, Северна Франция. Един от най-престижните сред Винения свят. Регионът на Бордо е разделен на няколко по-малки подапелации – Оут Медок, Сейнт Емилион и Песак Леонян. Именно от тези подапелации са взимали грозде за това хубаво вино.

 

Подходящо в комбинация: Това Бордо е подходящо с ястия от патешки гърди. Всякакви типични блюда за Северна Франция – грилован дивеч и агнешко. Също може и леки Френски зрели сирена. Ние препоръчваме основно този тип вина в комбинация с храна. Но всичко е въпрос на вкус.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 18-20 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне един – два часа преди консумацията. Това е с цел декантиране. Задължително декантирайте поне половин час. Консумирайте на препоръчаната от нас температура.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Бордо Кларендел | Кларанс Дилон”