Технология: Бианко ди Кустоза Фрари на “Санти” е вино с голямо разнообразие от сортове. Тук също е много прецизно отделянето на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването са в иноксови съдове под контролирана температура. Гроздето за този купаж е събирано от различни лозя регламентирани в DOC. Гроздобера на всичките сортове е извършен в различни дни. Виното няма контакт с дъбови бъчви, но има потенциал да остане малко повече от година в бутилката. Консумирайте до две – три години след актуалната му реколта.

 

Сортове: 50% Гарганега, 25% Требиано Тоскано, 15% Кортезе и 10% Токай. Гарганега е силно ароматен бял сорт, високо добивен и е основен в региона Соаве – Венето. Требиано е сорт, който основно се използва за купажиране на бели вина. Кортезе е бял сорт грозде разпространен в региона на Пиемонт, а от него се произвеждат високо качествени бели вина. Токай е силно ароматен бял сорт основно разпознат в Унгария и Североизточна Италия.

 

Вкусови качества: Изключително вино със структуриран и балансиран интензивен букет на тропик и флорални аромати. А на финала преминават нежно в елегантни минерали.

 

Регион: Венето, Северна Италия. Венето е изключително голям и разнообразен регион в Северна Италия. Тук се произвеждат едни от най добрите бели вина на Италия, като Соаве, Валдобиадене – Тревизо, Валполичела и прочие.

 

Подходящо в комбинация: Бианко ди Кустоза Фрари на Санти е изключително подходящо в комбинация с много видове паста. Много добре пасва и с всякакви рибни продукти. Особено ако са приготвени на скара. Ние предпочитаме това хубаво вино дори и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Бианко ди Кустоза | Фрари | Санти“