Технология: Бесийдж Сонома Каунти – Калифорния е купажно вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното отлежава в нови Американски дъбови бъчви с цел заобляне на тялото. Всички сортове се купажират заедно. Виното има потенциал за развитие в бутилката до 6-7 години от актуалната реколта.

 

Сортове: Зинфандел, Пти Сира, Каринян, Сира, Аликант Буше и Барбера – реколта 2014. Пти Сира е сорт, който е създаден между Сира и Пелорсан. Той е основно разпространен в Америка. Каринян е Испански сорт грозде, който много често участва в купажиране на вина. Сорта е доста неустойчив на болести по лозята. Аликант Буше – е хибриден сорт грозде създаден във Франция между сортовете Пти Буше и Гренаж. Сорта е със силен растеж и висок добив. Обича да вирее на хълмисти места – Южна Франция. Барбера е класически Италиански сорт разпространен в регионите на Ломбардия и Пиемонт. Сорта много добре се развива по южни склонове с песъчливо – глинести почви. Обикновено вината от този сорт са с високи киселини и екстрактност. Зинфандеал – или познатото ни Примитиво са реално един и същ сорт грозде.

 

Вкусови качества: Преобладават аромати на горски плодове, шума от есенни листа. Виното е с хармонично тяло и балансирани танини, а на финала се долавя лека сладост и пикантност.

 

 Регион: Сонома Каунти – Северно крайбрежие, Калифорния, САЩ.

 

Подходящо в комбинация: Бесийдж Сонома Каунти – Калифорния е вино подходящо в комбинация с готвени месни блюда, гриловани меса и твърди сирена. Много добре се съчетава с агнешко. Ние дори предпочитаме да си отворим бутилка и да отпием само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Декантирайте поне час преди употреба.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Бесийдж | Сонома Каунти | Калифорния”