Технология: Барбера ди Алба Марио Джирибалди от Пиемонт. Плътно червено вино с прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Мацерация при температура от 28 градуса, за период от 11 дни. След Ферментация в иноксови съдове, виното се оставя в контакт в многократно използвани дъбови бъчви за период от 30 дни. След бутилиране вината оставят за 3 месеца в избата преди да се реализират официално на пазара. Лозята са Органик и от зона с над 350 метра морско равнище,сертифицирана като Супериоре и  DOC. Вината от този характер имат потенциал да развитие от три и повече години от актуалната реколта. Виното е бутилирано с коркова  тапа.

 

Сортове: 100% Барбера – реколта 2018. Барбера е характерен червен сорт грозде основно разпространен в региона на Пиемонт и Ломбардия. Сорта е късно зреещ със висок добив.

 

Вкусови качества: Наситено рубинен цвят. На нос се долаявт леки виолетови аромати и череша. В устата виното е с изсушени пикантни нотки и вкус на ванилия с червени плодове. Типична Барбера с вкус на зрели плодове и лека киселинност на финала.

 Регион: Пиемонт, Северно-Западна Италия. За региона Италианците говорят – земите докоснати от Господ, именно с качествените си вина които произвеждат. След Тоскана Пиемонт се нарежда на второ място сред най-престижните винени региони в Италия. Региона е разположен в Северните Алпи от гр.Торино до гр.Милано. За това вино гроздето е подбрано от Алба с Югозападно изложение. Почвите са песъчливо – глинести.

 

Подходящо в комбинация: Барбера  ди Алба  Марио Джирибалди от Пиемонт е вино Супериоре, което е изключително подходящо в комбинация с твърдо узрели сирена и разни местни предястия.

 

Температура на сервиране и консумиране: Темперирано на 18-20 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Декантирайте преди употреба или отворете бутилката да диша час.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Барбера ди Алба | Марио Джирибалди | Пиемонт”