Технология: Баколо Бианко Венето – Гарганега се произвежда по стандартна технология на бране за този регион. Основно с машини, изключително бърз и ефективен метод пригоден за големите лозови масиви. Това се прави с цел по-бързо обиране на големи реколти с грозде, каквито са именно тези производители. Ферментацията протича при контролирана температура по класически Венециански метод . “Аписаменто” част от гроздето за производството на това вино е в напреднала зрялост.  Бутилирано е с винтова капачка тип “Стелвин”, която е доста практична в случай, че не може да изпиете цялата бутилка.

 

Сортове: 70% Гарганега и 30% Совиньон Блан . Гарганега е характерен и типичен сорт за региона на Верона, Италия. Той е доста ароматен и проявява различни вкусови качества. Сорта произхожда от малкото градче Соаве – 13 ВЕК, където е разпознат, като основен.

 

Вкусови качества: Изкусително и ароматно традиционно бяло вино. Тук ще доловите вкус на леки тропически плодове – манго и пешън фрут. На финала виното преминава в лек елегантен после вкус с цитрусови нотки с лек допир на бял грейпфрут. Вижте тук всички вина на Каса Дефра.

 

 Регион: Соаве ,Венето, Северна Италия. Това е един от основните производители в Италия на бели вина. Региона обхваща доста под региони, като Валдобиадене и други.

 

Подходящо в комбинация: Баколо Бианко Венето – Гарганега е подходящо с всякакъв вид риби, морски дарове, паста и бели меса. А също така и с някой видове ризото. Може да консумирате и без храна само, като аперитив в топлите летни дни. Разгледайте и другите вина от порт фолиото на  Каса Дефра.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре охладено на температура от 8-10 градуса. Всяка по ниска от упомената температура не е за препоръчване. Преоткрихме това вино на последното и най-голямо винено изложение в Италия-“ВинИтали”.

 

Алкохолно съдържание: 12,5 % vol. – доста ниски алкохолни нива.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Баколо Бианко | Гарганега | Венето”