Технология: Амароне Пунта Толоти КаРугате е червено вино от региона на Венето . Произвежда от няколко сорта – Корвина, Рондинела и Корвинонe. Гроздобера е в последната седмица на септември. Извършва се изцяло и само на ръка.  След което подбраните и отделени зърна се поставят на плетени ругозки и съхнат 4 -5 месеца. След което през зимата се мачкат стафидиралите вече зърна. Получената смес отлежава в бъчви от 500 литра за период от 2 до 3 години. Пълният  потенциал на това вино може да преоткриете дори и след 10 години след бутилиране. Това Амароне е реколта 2016.

 

Сортове: 45 % Корвина, 40%Корвиноне и 15% Рондинела – три типични и характерни сорта за региона на Валполичела,Верона, Италия.  Доста ароматни с различни вкусови качества. И трите сорта са характерни за региона на Валполичела. За това вино са подбрани само най-добрите лозя.

 

Вкусови качества: Вино с висока плътност и комплексно тяло, интензивен гранитено червен цвят. Много концентриран букет от диви черни и червени боровинки с богати аромати. На финала виното преминава в лек елегантен пикантен дъбов после вкус. Вижте тук и другите ни вина на КаРугате.

 

 Регион: Валполичела – хълмовете на Монтечия ди Кросара, Венето, Северна Италия. От тук се произвеждат едни от най-добрите Валполичела вина. Региона е характерен основно с отглеждането на трите сорта в малка под апелация.Виното е с множество награди, включително и Три Бикери на Гамберо Росо.

 

Подходящо в комбинация: Амароне Пунта Толоти КаРугате е подходящо основно с дивеч и стекове, също така някой зрели сирена. Това вино може да бъде идеален завършек на вечерта и само като аперитив. Разгледайте и другите вина от портфолиото на  КаРугате.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте на температура от 17 -19 градуса. Това вино октрихме на най-голямо винено изложение в Италия-“ВинИтали”.

 

Алкохолно съдържание: 15,0 % vol. – добри алкохолни нива.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Амароне | Пунта Толоти | КаРугате”