Технология: Алма де Бланко на Пазо да Тапиаз е вино от сорта Годело с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Тук гроздобера се извършва изцяло на ръка. Гроздето за това вино е подбрано от прецизно отгледани стари лозя. Те са сертифицирани под тип DOP. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове под контролирана температура. Това вино има потенциал за развитие в бутилката. Дори след една година в бутилка, показва изключителни вкусови качества.

 

Сортове: 100% Годело. Характерен бял сорт за региона на Галисия. Изключително ароматен и минерален. Сорта е пренесен в началото на 1920 година от Валенсия. Сорта доста наподобява, като аромати и стил на Френския – Шенин Блан.

 

Вкусови качества: Това хубаво вино е с преобладаващи нотки и аромати на южни плодове и лек допир на небцето от ароматни билки. На финала виното преминава в елегантен минерален послевкус.

 

 Регион: Южна Галисия, Монтерей, Испания. Един от най-старите региони в Испания, след Херез и Риоха. Атлантическо – Континентален климат. Топли дни и хладни нощи. Тероар с гранитни почви разположен на 150 метра надморска височина. Лозята са основно над 50-60 годишни. Виното е с множество награди от Световни винени критици и журнали, като Декантер.

 

Подходящо в комбинация: Алма де Бланко на Пазо да Тапиаз е изключително Годело подходящо в комбинация с всякакъв вид предястия. Много видове ризото в комбинация с морски дарове, като паеля и други. Много добре пасва и с всякакъв вид бели риби, не много мазни. Може да с приготвени в пържен вариант.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчано от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Това хубаво вино може да направите компромис ако го опитате с една идея по-топло. Тогава ще преоткриете други свежи аромати и вкусове. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Алма де Бланко | Пазо да Тапиаз“