Технология: Албариньо на Вейга ди Принчеса от Галисия е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Лозята са разположени в трудно достъпни терени, което е характерно за стари лозя в този регион. Именно от такива лозя се получават и хубави вина. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове под контролирана температура. Виното има потенциал за развитие дори повече от две години от актуалната реколта – 2018 година.

 

Сортове: 100% Албариньо, характерен бял сорт за региона на Галисия. Тук в региона на Риас Вияс се развива най-добре. Сорта е малък и трудоемък за производство и винифициране. Почти 90 % от насажденията са от бели сортове. Получават  се не плътни вина с наситени аромати на бяла праскова,манго,пъпеш и интензивни минерали.

 

Вкусови качества: Уникално бяло Испанско вино с нотки и аромати на южни плодове и лек допир на небцето от ароматни билки. Може да доловите аромати на бяла праскова, ананас  дори и мед. На финала виното преминава в елегантен минерален после вкус.

 

 Регион: Риас Вияс, Испания. Района е под апелиця в Галисия и е сертифициран през 1988 година под категория DO. Изключителен хладен климат и минерални почви. Региона е разпознаваем, като най-добрият за производство на сорта Албариньо.

 

Подходящо в комбинация: Това Албариньо на Вейга ди Принчеса от Галисия е изключително подходящо в комбинация с всякакъв вид предястия. С разни видове ризото основно с морски дарове и най-вече паеля. Но най-добре пасва с риби, приготвени на скара. Вижте другите ни вина от Испания.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Предпочитаме да го пием с една идея по охладено. Наздраве!

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Албариньо | Вейга ди Принчеса | Галисия”