Технология: Фулвио Бело Методо Класико на КаРугате е естествено пенливо вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера задължително се извършва на ръка във втората половина на септември. При вината от този тип ферментацията протича в два етапа. При първият виното ферментира, както при белите вина. При вторият етап, виното се бутилира с добавяне на “Дозаж” . Така се провокира вторичната ферментация в бутилката. Виното отлежава за период от 24 месеца в контакт с утайките. След като е готово за бутилирано виното престъпва към етап на отделяне на утайките от бутилката наречен “Дегоржман”. Този е метод е познат като метода на Шампан.

Сортове: 100%  Гарганега – класически местен сорт от региона на Венето и по-точно от региона на Соаве, един от основните региони за производство на бели сортове вина в Италия.

Вкусови качества: Бледо сламено със златист цвят, зеленикави оттенъци и фини, дълготрайни балончета. Деликатен плод се усеща на нос, с нотки на кайсия,  добре балансирано и меко в устата, с дълъг хрупкав финал.

 Регион: Соаве, Северна Италия,Венето – Бронолино де Монтфорте – лични лозя на КаРугате. В този регион на Италия,  се произвеждат най-престижните бели вина на Италия.

 

Подходящо в комбинация: Фулвио Бело Методо Класико на КаРугате е подходящо в комбинация с различни морски дарове – стриди, раци и скариди, също и така като аперитив преди или след вечеря и обяд.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Никога не консумирайте топло пенливо вино от този тип, не разклащайте енергично този тип  пенливи вина.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Brand

Piper Heidsieck

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Фулвио Бело | Методо Класико | КаРугате“