Технология: Совиньон Сан Валентин на Сан Мишел Епан от региона на Алто Адиже  е вино с прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките.  Гроздобера се извършва в края на септември на ръка. Лозята са на 33 години , разположени и сертифицирани в терен под DOCG. В по-голямата си част лозята са разположени на 450-600 метра над морска височина. Ферментацията и узряването са по така наречената “Сюрли” технология в иноксови съдове под контролирана температура. 75% от цялата реколта ферментира и престоява до края на април в инокс. След бутилирането на реколтата, виното остава за няколко месеца в избата. Това вино има потенциал за развитие до 10 години от актуалната реколта – 2021.

 

Сортове: 100% Совиньон Блан. характерен сорт за Северна Италия и по-специално в Алто Адиже и Фриули. Ароматен, раждащ от средно до висок добив. Издръжлив но не много на студени условия.

 

Вкусови качества: Совиньон “Сан Валентин” на Кантина “Сан Мишел Епан” от Алдо Адиже  е плътно вино с много интензивен минерален букет, интензивни аромати на цвят от бъз , бял касис и жълти плодове. Финала е с гладко тяло и лека плътност.

 

 Регион: Alto-Adige, в подножието на Мендола,Северо-Източна Италия. Региона е много популярен с производството си на качествени бели вина. Тук основните  сортовете грозде са Пино Бланко, Гевюрцтраминер и Пино Гриджо. Региона преди доста години е бил част от Австрия, където граничи на север.

 

Подходящо в комбинация: Този Совиньон е изключително подходящ в комбинация с различни видове предястия, ястия със скариди, лобстер и други рибни продукти – карпачо, пушена сьомга, а също така и с ризото в комбинация с аспержи. Препоръчваме и с някой варианти на Суши.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 13,5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Совиньон Сан Валентин | Сан Мишел-Епан | Алто Адиже”