Технология: Росо ди Монталчино Белариа Тоскана е характерно вино за региона на Монталчино. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Лозята са 30 годишни и разположени на 400 метра наморска височина. Те са в категоризация DOC. Дълго узряване, което протича в иноксови съдове за 12-18 дни, с лек периодичен “Батонаж” и контакт с ципите за по-дълъг период. След бутилиране виното отлежава за 12 месеца в нови Френски дъбови бъчви и задължително стои в бутилка 3 месеца преди да се появи на пазара. Виното е реколта 2018, има голям потенциал за развитие в бутилката. Виното е бутилирано с коркова тапа. Произведени са само 4000 бутилки.
Регион: Монталчино, Сиена, Централна Италия.
Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 20 -23 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне час – два преди консумация с цел отваряне потенциала на виното. Консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества.
Отзиви
Все още няма отзиви.