Технология:  Росо ди Монталчино Белариа Тоскана е характерно вино за региона на Монталчино. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Лозята са 30 годишни и разположени на 400 метра наморска височина. Те са в категоризация DOC. Дълго узряване, което протича в иноксови съдове за 12-18 дни, с лек периодичен “Батонаж” и  контакт с ципите за по-дълъг период. След бутилиране виното отлежава за 12 месеца в нови Френски дъбови бъчви и задължително стои в бутилка 3 месеца преди да се появи на пазара.  Виното е реколта 2018, има голям потенциал за развитие в бутилката. Виното е бутилирано с коркова тапа. Произведени са само 4000 бутилки.

Сортове: 100% Санджовезе Гросо , реколта 2018. Типично вино от Тоскана в к. Санджовезе Гросо е сорт е разклонение на сорта Санджовезе и само в тази под -апелация на Тоскана се отглежда.

 

Вкусови качества: Вино с гранитно-рубинен цвят, аромати на горски плодове, вишна, черен шоколад, табако и кожа, а на финала се долавя лека ванилия с балсамови нотки. Вино с балансирани танини и интензивен рубинен цвят.

 

Регион: Монталчино, Сиена, Централна Италия.

 

Подходящо в комбинация: Росо ди Монталчино БелариаТоскана е изключително стилно Италианско вино, подходящо с всякакви гриловани меса – стекове, рагу и дивеч. Може да споделите това хубаво вино и с плато от твърди зрели сирена.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходящо е на температура от 20 -23 градуса. Препоръчваме да отворите бутилката поне час – два преди консумация с цел отваряне потенциала на виното. Консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Росо ди Монталчино | Белариа | Тоскана”