Технология: Рок Бианко от Венеция Джулия – Италия е характерно бяло вино от сортовте Шардоне, Совиньон и Фриулано. Гроздобера преминава основно на ръка , а готовото вино се купажира след като е достигнал всеки сорт нужните качества Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Това вино е бутилирано е с коркова тапа.

Сортове: 50% Шардоне, 30% Совиньон и 20% Фриулано, който е характерен бял сорт за Северна Италия. Той е доста атрактивен с хармонични свежи и минерлани нотки. Може да се долавят аромати на леки подправки. Доста често се купажира с други бели местни сортове. Шардонето в тази част на Италия има доста добро развитие .

 

Вкусови качества: Страхотно бяло вино. Тук ще доловите тропически плодове – лек вкус на пешън фрут и някой подправки. На финала виното преминава в лек елегантен после вкус и присъствие на минерални нотки. Вижте тук всички вина от продуктовата линия на Каса Дефра.

 

 Регион: Венеция – Джулия , Фриули, Северна Италия.  Регион доста познат с производството си на изключително качествени бели вина. Разположен в северната част на Италия, името му подсказва ,че е в голяма близсот до небезизвестната Венеция.

 

Подходящо в комбинация: Рок Бианко от Венеция Джулия е подходящо с всякакъв вид риби, морски дарове, паста и бели меса. А също така и с някой видове ризото. Може да консумирате и без храна само, като аперитив в топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре охладено на температура от 8-10 градуса.

 

Алкохолно съдържание: 13,5 % vol. – ниски алкохолни нива.

 

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Рок Бианко | Венеция Джулия | Италия“