Технология: Гави е Ризи на Марио Джирибалди от Пиемонт е бяло вино с прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването на 80% от гроздето преминават в иноксови съдове под контролирана температура. Останалите 20% от гроздето ферментират и узряват във нови Френски дъбови бъчви за няколко седмици с лек периодичен батонаж.  Лозята са Органик от регион на Александрия,ГАВИ – DOCG. Вината от този характер имат потенциал да развитие до три години от актуалната реколта. Виното е бутилирано с коркова тапа.

 

Сортове: 100% Кортезе – реколта 2020. Кортезе е характерен бял сорт грозде основно разпространен в региона на Пиемонт. Той е разпространен основно и само в апелация Александрия, Южен Пиемонт.

 

Вкусови качества: Изключително интензивен букет от бели цветя и билки, които на финала преминават в нежни нюанси от дива круша и ядки. Леко се долавят и портокалови нотки, а на финала виното е с интензивна минералност.

 

 Регион: Пиемонт, Северно-Западна Италия. Това е един от престижните винени региони на Италия. За региона Италианците говорят, че е докоснат от Господ, а именно с качествените си вина които произвеждат. Региона е разположен в Северни Алпи между градовете Торино до Милано.

 

Подходящо в комбинация: Гави е Ризи Марио Джирибалди от Пиемонт е вино, което е изключително подходящо в комбинация с някой гриловани мазни риби, леки салати и някой видове местни супи. Виното много добре се съчетава и със твърди зрели сирена. Да не забравяме и класическата паста с бял сос.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 12-14 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Не преохлаждайте този тип вина, ще загубите потенциала им. Това хубаво вино няма нужда от декантиране. Отделете му време в чашата преди да отпиете.

 

Алкохолно съдържание: 13.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Гави е Ризи | Марио Джирибалди | Пиемонт”