Технология:  Бароло DOCG Марио Джирибалди от Пиемонт е червено вино с много прецизно отделяне на гроздето от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията протича по традиционна технология. При която за 20 дни при контролирана тепература от 30 градуса се изпомпва виното.  След това виното почива в иноксови съдове за 4 месеца. Бароло отлежава за 2 години в нови Френски бъчви. След това се бутилира и се оставя на 16 градуса температура под земята.  Лозята са от зона с над 350 метра морско равнище, сертифицирана с DOC. Виното има потенциал за развитие до 10 години от актуалната реколта. Виното е бутилирано с коркова  тапа.

 

Сортове: 100% Небиоло – реколта 2017. Небиоло е характерен червен сорт грозде основно разпространен в региона на Родело,Пиемонт. Сорта е късно зреещ със среден добив. Името му идва от “nebbia” – което на Италиански е мъгла.

 

Вкусови качества: Интезивен рубиненочервен цвят с леки тухлени рефлекси, които са типчни за няколко години стареене. На нос се долаявт червени и черни горски плодове,ягоди и череши. На финала се долавят сухи и сладки танини с после вкус на ванилия и червени плодове, коио се смесват в леки пикантни нотки и лек трюфел.

 Регион: Пиемонт, с.Бароло – Северно-Западна Италия. За региона Италианците говорят – земите докоснати от Господ , а именно с качествените си вина които произвеждат. След Тоскана Пиемонт се нарежда на второ място сред най-престижни винени региони в Италия. Бароло е едно от тези селца наситено с безброй благородни земи. Тук огромно влияние изиграва уникалният климат на Алпите.

Подходящо в комбинация: Бароло DOCG Марио Джирибалди от Пиемонт е вино, което е изключително подходящо с червени меса  задушени или на скара – стекове и дивеч.

 

Температура на сервиране и консумиране: Темперирано на 18-20 градуса. Препоръчваме да консумирайте на препоръчаната от нас температура. Декантирайте преди употреба или отворете бутилката да диша час.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Бароло DOCG | Марио Джирибалди | Пиемонт”