Технология:  Барбареско DOCG Марио Джирибалди от Пиемонт е червено вино с много прецизно отделяне на гроздето от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията протича по традиционна технология. При която за 12 дни при контролирана тепература от 30 градуса се изпомпва виното.  След това виното почива в иноксови съдове за 5 месеца. Бароло отлежава за 2 години в нови Френски бъчви. Бутилира и се оставя на 16 градуса температура под земята. Лозята са Органик от зона с над 350 метра морско равнище, сертифицирана с DOC. Вината от този характер имат потенциал да развитие 10 години от актуалната реколта. Виното е бутилирано с коркова  тапа.

 

Сортове: 100% Небиоло – реколта 2018. Небиоло е характерен червен сорт грозде основно разпространен в региона на Родело,Пиемонт. Сорта е късно зреещ със среден добив. Името му идва от “nebbia” – което на Италиански е мъгла.

 

Вкусови качества: Интезивен рубиненочервен цвят с леки тухлени рефлекси, типчни след няколко години стареене. На нос се долаявт червени и черни горски плодове, канела и боровинки. На финала е с леки танини преминаващи нежно в тютюн, аромат на кожа, ванилия и листа от зелен чай.

 Регион: Пиемонт, с.Барбареско – Северно-Западна Италия. За региона Италианците говорят – земите докоснати от Господ , а именно с качествените си вина които произвеждат. След Тоскана Пиемонт се нарежда на второ място сред най-престижни винени региони в Италия. Барбареско е другото място което изпъква с производството на отлежало Небиоло, като това в                     Бароло. Тук огромно влияние изиграва уникалният климат на Алпите.

Подходящо в комбинация: Барбареско DOCG Марио Джирибалди от Пиемонт се комбинира добре с червени меса  задушени или на скара – стекове и дивеч, а може и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Темперирано на 18-20 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Декантирайте преди употреба или отворете бутилката да диша час.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Барбареско DOCG | Марио Джирибалди | Пиемонт”