Пенливите вина

Пенлвиви Вина

Дали е модерно или не, но пенливите вина по цял свят, са традиция от десетилетия насам. Всяка една отворена бутилка пенливо вино крие в себе си безброй емоции и любов. Независимо дали, ще си отворите шампанско или кремант от Франция, кава от Испания или просеко от Италия.

Пенлвиви Вина
Просеко, Кава, Шампан …

Пенливите вина ви доставят безброй скрити емоции в мехурчета. Навсякъде те имат своят стил и характер.

Всичко започва навярно, някъде стотици години назад във времето. Тогава, когато монасите във Франция от местността Шампан, съвсем случайно откриват тази магия. На спонтанно и непредвидената вторична ферментация. След като дълги години са се опитвали да преоткрият теорията, то англичаните вече са имали желязна теория за случващото се в бутилката. Основни техники и методи до ден днешен се използват в производството на шампан. А основните за целта сортове са пино ноар, шардоне и пино минюе.

Шампан е основен играч в производството и консумацията на пенливи вина. Не са за подценяване и испанските пенливи вина , като кава. То се произвежда по аналогичен метод. Тук обаче сортвете са – макабео, шардоне или парелада. Ето и класическото просеко от Италия или франчакорта – от Ломбардия. През последните няколко години то зае първо място в консумацията на пенливи вина.

Шампанксо Просеко
Шампанско

Не са за подценяване и Испанските Пенливи Вина , като Кава. Тя се произвежда по аналогичен метод, като в Шампан. Тук обаче сортвете са – Макабело, Шардоне или Парелада. Какво да кажем за класическото Просеко от Италия и Франчакорта – т.нар. Италиански Шампан. Вина е добре да ги консумираме охладени. И винаги започваме с тях преди хранене или завършваме с тях след храна, а някой от нас не спират да ги пият постоянно. Има и доста неща, които ги прави индивидуални: – стила и сортовте от които се правят. Времето което отнема за направата на едно вино и не на последно място тероара, от който произлизат. Пенливите вина са стил и начин на живот. Изберете и вие този Стил. Тук може да разгледате и изберете вашето пенливо вино. За всяка направена поръчка от Един кашон Пенливи вина, получавате подарък специална тапа подарък за Пенливо вино.

Leave a Review