Пенливите вина!

Пенлвиви Вина

Дали е модерно или не, но Пенливите вина по цял Свят, са традиция от десетилетия насам. Всяка една отворена бутилка Пенливо Вино крие в себе си безброй емоции и любов. Независимо дали, ще си отворите Шампанско или Кремант от Франция, Кава от Испания или Просеко от Италия.

Пенлвиви Вина
Просеко, Кава, Шампан …

ПенливитеВина ще ви доставят безброй скрити емоции в мехурчета. Навсякъде те имат своят стил и характер. Всичко започва навярно някъде стотици години назад във времето. Тогава когато монасите във Франция от местността Шампан, съвсем случайно откриват тази магия. На спонтанно и непредвидената вторична ферментация. След като дълги години са се опитвали да преоткрият теорията то Англичаните вече са имали желязна теория за случващото се в бутилката. Основни техники и методи до ден днешен се използват в производството на Шампан. А основните за целта сортове са Пино Ноар, Шардоне и Пино Минюе. Шампан е основен играч в производството и консумацията на пенлививиан. Не са за подценяване и Испанските Пенливи вина , като Кава. Тя се произвежда по аналогичен метод. Тук обаче сортвете са – Макабео, Шардоне или Парелада. Ето и класическото Просеко от Италия или Франчакорта – от Ломбардия. През последните няколко години то зае първо място при консумирането на пенливи вина.

Шампанксо Просеко
Шампанско

Не са за подценяване и Испанските Пенливи Вина , като Кава. Тя се произвежда по аналогичен метод, като в Шампан. Тук обаче сортвете са – Макабело, Шардоне или Парелада. Какво да кажем за класическото Просеко от Италия и Франчакорта – т.нар. Италиански Шампан. Вина е добре да ги консумираме охладени. И винаги започваме с тях преди хранене или завършваме с тях след храна, а някой от нас не спират да ги пият постоянно. Има и доста неща, които ги прави индивидуални: – стила и сортовте от които се правят. Времето което отнема за направата на едно вино и не на последно място тероара от който произлизат. Пенливите Вина са стил и начин на живот. Изберете и вие този Стил. Тук може да разгледате и изберете вашето пенливо вино. За всяка направена поръчка от Един кашон Пенливи вина, получавате подарък специална тапа подарък за Пенливо вино.

Leave a Review