Кантина Бернарди

Kantina Bernardi

Кантина Бернарди” – е производител на Просеко от региона на Тревизо, Валдобиадене. Разположена в малкото селце Рефронтоло, между двете зони – Конелияно и Валдобиадене. Избата е изцяло създадена от семейството Бернарди. Трето поколение винари водени от традициите на Синьор Мансуето от 1960 готина. Всички във фамилията са впрегнали сили в това изкуство. Ето че резултатите не закъсняват, когато преди три години печелят една от най-престижните награди. В най-голямото винено изложение на Италия и второто по-големина в Европа – „ВинИтали“. Именно „5 Star Award”, за едно от най-добрите вина Просеко от клас DOCG. Може би не всички от Вас са зпознати с това какаво реално е Просеко? Пенливо вино получено чрез часична ферментация. Тя протича основно в инокосови съдове само от един сорт грозде – Глера. Разпространен основно само в тази зона на Италия, Тревизо и по – точно Валдобиадене. Само тук може да се произвежда Просеко ! Разпознати са няколко стила в Просекото – Драй, Екстра драй, Брут и Екстра Брут. А нашето любимо ни е “Милесимато” . Това означава,че то е от конкретна реколта и година! Вината от този тип основно се консумират преди или след храна. Благодарение на младия технолог Лука Бернарди, избата продължава да заема водещи позиции в най-престижните винени събития из Италия. Всичките лозя на “Кантина Бернарди” са категоризирани под DOCG и избата е сертифицирана в производството на пенливи вина Супериоре. Реално това е най-високият клас класическо Просекоот тази зона.Те членуват и в местната организация, защиаваща произхода,качеството на местните винени производители. Тук може да разгледате всичките им вина.

Famiglia Bernardi

Leave a Review