ИСПАНИЯ, ОЛЕ!

Испания. Страст, музика и вино и всичко това в една симбиоза даваща ни толкова много емоция. Една от водещите държави в Стария Свят с огромно разнообразие от тероари и дългогодишни традиции във винената култура. Постарахме се да ви предложим няколко класически и характерни бели вина от региона на Руеда. Невероятните Вердехо и Албариньо владеят тези земи с уникалните си аромати и вкусове. Ако сте търсачи на експресивните бели вина определено не ги пропускайте. Най-популярната зона в Испания за правене на бели вина – Руеда и подапелациятя Кастилия и Леон.

Тук производството на вино е заложено още от 10 ВЕК. Района е над половин миля надморско равнище с доста студени и екстремни зими, където се развиева рок звездата на бялото вино – Вердехо. Това определено предразполга за развитието на Био лозарство.

Не сме пропуснали и вината от Галисия – изпълнена с толкова слънце и бриз. С хладния си микро климат и назъбени морски брегове , района произвежда уникални вина от сортовете Годело и Годело. Наситени минерални нотки подходящи за всяко рибно Средиземноморско ястие. Тук може да погледнете нашите прдложения. Определено червените вина на Испания имат с какво да ви зарадват. Навара и емблематичния червен сорт Темпранийо, не е за пропускане. Задължително си отворете една Крианца. Класика при червените вина в региона на Риоха.

Испания Винени Региони

Вината от този регион са майсторски създадени в Бодеги с дългогодишни традиции. Не напразно сравняват район с Италиянската Тоскана. Изящни пейзажи и пъстри кулинарни изкушения. Основните сортве са Грациано,Темпранийо и Гарнача. Отделете им внимание ако сте откриватели. Прегледайте всички вина от Испания тук. Оле!

Leave a Review