Какво е Гамберо Росо?

Кой и Каво е Гамберо Росо

Гамберо Росо е Италия, а тя несъмнено е най-големият винен пътеводител не само в Европа но и в Света. Тя е с най-голямо разнообразие от Винени региони и сортове .

Всички тези компоненти ги обединява във времето идята за тяхното класифициране и представяне чрез “Гамберо Росо”. Какво е “Гамберо Росо” ? “Червена скарида”- превод от Италиянкси е значението на този блог създаден през 1986 година в Рим. Откривател на тази публицистична група е Стефано Боноли. От 1987 година изданието публикува дори и на Английски език класацията на вината от “Вини ди Италия”. А от 1990 година започва да публикува и класации за ресторанти – “Ристоранти ди Италия”. Идеята е с прецизно изграден рейтинг от високи оценки да се публикуват всяка година най – добрите. По този начин се представя на обществото с огромен професионален интерес от тази култура най-престижните продукти. Най-високата и най-добра оценка за това е така наречената “Три Бикери” – “Три Чаши”. Всяка година екип от анониммни енолози и сомелиери оценяват и публикуват техните обективни и абсолютно безпристрастни оценки за всяко вино.

Три Бикери – Гамберо Росо

Организациятя поднася максимално прецизно и презентира на този конкурентен пазар от заведения и вина най-добрите и престижни от тях. Сред тях основно място заемат и ресторантите не само в Итаилия, но и всички такива с най-добра Италиянска кухня по Света. Това доста напомня за стандарта на “Мишелин” и тяхната класификация от три звезди.

Тук обаче класацията е с наименование “Ресторанти ди Италия”, където рейтинга варира от 60 до 100 точки, а за Топ ресторантите престижното отличие “Три Форкс” . Буквално преведно означава “Три Вилици”. През 2013 година повече от 2015 ресторанти на брой участват в класацията но само 21 от тях успяват да грабнат престижният приз “Три Форкс”. В нашият сайт може да откриете някой от избите сред които има и техни вина наградени с престижното отличие. Според “Гамберо Росо” регионът с най-много отличени вина е Тоскана. Тук може да разгледате някой от вината ни от този регион. Ломбардия е региона с най-голяма площ от гроздови масиви в Италия. Тук се намира и региона в който се произвеждат най-добрите естествено пенливи вина по “Методо Класико” – “Шампан метод” а именно Франчакорта. Тази година са отделили и по-детайлно внимание за вината от Пулия. Ние имаме доста добри попадения. Погледнете ТУК някой от тях.

С времето “Гамберо Росо” започват да развиват и презентират туристически забележителности с най-разнообразна местна храна и традиции. Провеждат мероприятия навсякъде по Света. Това допълнително обогатява и доразвива културата на хранене и Винената култура у хората по Света. Не пропускайте да споделяте и вашият опит с близки и познати. Всеки коментар на Гамберо Росо трябва да се взима под внимание.

Leave a Review