Домейн Ла Кроа Бел

Domejn LaKroa Bel

“Домейн Ла Кроа Бел” в превод „Красивият кръст“ е семейна изба от Лангеодок на повече от 100 години. Тя е в под апелация Кот дю Тонг, Южна Франция. След години усърден труд Жак Боайар обединява няколко изби в един общ бранд „Боайар и Синс“. Избата е основана в края на 17 Век и до днес традициите им се предават от баща на син.

Жак Бойар – Традиции от Лангедок

През далечната 1977 година Франсоа предприема решителна стъпка. Той започва изграждане и засяване на още повече насаждения. В региона основно се отглеждат сортовете Сира, Мерло, Каринян и Пти Вердо. А от белите Шардоне, Совиньон Блан и емблематичният за региона Пик Пул. Средиземноморски климат със северни въздушни течения от Испания. Да не пропуснем да споменем, че това е най-големият винен и Био-динамичен винен регион в Света. Разположен от Прованс чак до Испания – целия Пиренейски Полуостров. Лангедок е популярен с доста качествени вина на изключително достъпни цени. Днес вече е доста предпочитан от голяма част от Винените ценители и потребители. Тук може да разгледате повече вина, които предлагаме на Домейн Ла Кроа Бел. Не пропускайте вината от серията Кюве No.7, тук вината са създадени от стриктно подбрани лозя.

Домейн Ла Кроа Бел

Избата е препоръчана от Винените журнали сред 10 – те най-посещавани изби в района на Лангедок. Ние можем да ви заведем там само емоционално с подбора от вина, които сме селектирали за Вас. От четири години ние сме техен партньор и дистрибутор за България.

domejn lakroa bel
Домейн Ла Кроа Бел – Лангедок

Leave a Review