Домейн Ла Кроа Бел

Domejn LaKroa Bel

“Домейн Ла Кроа Бел” – „Красивият кръст“ е семейна изба от Лангеодок на повече от 100 години. Тя е в под апелация Кот дю Тонг, Южна Франция. След години усърден труд Жак Боайар обединява няколко изби в един общ бранд „Боайар и Синс“. Избата е основана в края на 17 Век и до днес традициите им се предават от баща на син.

Жак Бойар – Традиции от Лангедок

През далечната 1977 година Франсоа предприема решителна стъпка. Той започва изграждане и засяване на още повече насаждения. В региона основно се отглеждат сортовете Сира, Мерло, Каринян и Пти Вердо. А от белите сортове преобладават Шардоне, Совиньон Блан и емблематичният за региона Пик Пул дьо Пине. Средиземноморски климат със северни въздушни течения от Испания. Да не пропуснем да споменем, че това е най-големият винен и Био-динамичен винен регион в Света. Разположен от Прованс чак до Испания – целия Пиренейски Полуостров. Лангедок е популярен с доста качествени вина на изключително достъпни цени. Днес вече е доста предпочитан от голяма част от Винените ценители и потребители. Тук може да разгледате повече вина, които предлагаме. Не пропускайте вината от серията Кюве No.7, тук вината са създадени от стриктно подбрани лозя.

Домейн Ла Кроа Бел

Избата е препоръчана от Винените журнали сред 10 – те най-посещавани изби в района на Лангедок. Ние можем да ви заведем там само емоционално с подбора от вина, които сме селектирали за Вас. От четири години ние сме техен партньор и дистрибутор за България. Постоянно преоткриваме нови вина от тях. Насладете се и Вие на техните майсторски направени червени вина.

domejn lakroa bel
Домейн Ла Кроа Бел – Лангедок

Leave a Review