Азиенда Вигано

Azienda Vigano

“Азиенда Вигано“ – е малка семейна изба от Ломбардия в китното селце Санта Мария дела Верса. Повече от 50 години развиват стари традиции в производството на естествено Пенливи и бели вина. Не напразно региона е известен, като Италианския Шампан – Франчакорта. За Италианците е известен като “Северната Тоскана”, заради изключително красивите си пейзажи и тероари напомнящи тази територия.

Азиенда ВИГАНО – Санта Мария дела Верса

Тук се произвеждат Пенливи вина по Класическия Метод на Шампан. Тази, както и много други области са под защитата на ЮНЕСКО. Oлтрeпо Павезе, Павия само на 50 км от град Милано. На запад граничи с Пиемонт и Лигурия. Тук голяма част от лозята са сертифицирани с DOCG. Oсновен поминък е отглеждането на лозя и производство на вино. “Вигано” и до ден днешен не са променили класическите си подходи в местното вино производство. Дори и клиентите си, останали верни на техните качествени вина. В региона се произвеждат типичните червени леко пенливи вина, като Бонарда. Те доста се доближават, като стил до Ламбруско – пенливо вино от Емилия Романа. Именно едни от лозята им граничат с тази област.

Vigano Gente di Mare Vino
Вигано – Дженте ди Маре

„Дженте ди Маре“, като известната песен “Хора на морето”. От тук се роди и идеята да осъществим нашата идея за име на вино. Само с няколко разговора по телефона те приеха безусловно идеята ни. Трябва да ги пробвате. Преди години Жан Пиеро Белтрами оставя в наследство традициите на двамата братя. Водени от личните си убеждения и решителност те решават и успяват да доразвият традициите. “Азиенда Вигано” основно предлагат вината си на класически Италиански ресторанти в региона. Само няколко срещи и дегустации ни бяха нужни в малката им изба за да си сътрудничим. Там се насладихме на изключително пъстри и вкусни местни блюда приготвени от Синьора Лидия. Всички вина на Азиенда Вигано можете да разгледате на нашия сайт Тук. Не пропускайте класически Италиански традиции бутилирани в бутилка.

Leave a Review